Cum previn / tratezSanatate

Sălile de sport, terenuri fertile pentru germeni

Cei care aleg să-și mențină condiția fizică în sălile de sport trebuie să fie atenți la virusurile și bacteriile pe care le-ar putea lua din astfel de locuri. Răceală, gripă, viroze sau alte infecții produse de germeni care se transmit ușor sunt cîteva din pericolele la care se expun amatorii de sală. Aflați care sunt cele mai murdare locuri din sălile de sport și cum vă puteți feri de ele.
Dacă vreți să vă mențineți greutatea în limite normale sau chiar să slăbiți, mersul la sala de sport vă ajută, De altfel, este considerat un obicei menit să îmbunătățească sănătatea, dar experții americani atrag atenția că sălile de sport sunt locuri fierbinți răceală și gripă.
„Există o mulțime de zone în care germenii, virusuri și ciuperci care sălășluiesc pe tot parcursul anului în sălile de sport. Mânerele aparatelor, benzile de alergare, bicicletele staționare sunt printre cele mai murdare locuri din aceste săli de sport”, avertizează Bryan Combs, un asistent medical de la Universitatea Alabama.
„Chiar dacă ghidonul este curățat în mod regulat, tot va fi acoperit cu bacterii”, a spus Combs, care a adăugat că ar trebui să curățați aparatele înainte și după ce le folosiți.
,,Trebuie să utilizați șervețele sau un spray dezinfectant pentru a șterge aparatele sau greutățile cu care lucrați, atât înainte, cât și după. Iar după ce curățați echipamentul, atârnați prosopul într-o zonă în care știți că este curată. „, a precizat Combs, potrivit MedicineNet.com.

Citeste si: Un tanar a slabit 60 de kilograme fara chirurgie bariatrica

Prosoapele, o problemă

Un sfat al specialistului este acela de-a nu folosi prosoapele furnizate de sălile de sport, ci pe cele de acasă.
,,O mulțime de săli de sport folosesc același recipient pentru a transporta prosoape murdare în zona de spălare și apoi utilizează același recipient pentru a aduce prosoape curate înapoi, astfel încât acestea pot fi contaminate”, a spus Bryan Combs.
Aduceți propriul prosop curat la sală și spălați-vă prosopul după fiecare antrenament. Procedați la fel cu sticlele cu apă, pe care ar fi bine să le spălați acasă după fiecare utilizare la sală.
,,Unii oameni folosesc aceeași sticlă de apă de fiecare dată când merg la sală. Dacă nu o luați acasă să o spălați și mergeți la sală câteva zile pe săptămână, sticla de apă ar putea fi acoperită de bacterii „, a precizat cadrul medical. Geanta sau rucsacul de sală pot fi, de asemenea, un refugiu pentru bacterii, așa că un tratament regulat cu un spray dezinfectant este o idee bună.
Purtați întotdeauna pantofi în toate zonele sălii de sport, în special în vestiare și la duș. Dacă stați jos, așezați un prosop curat deasupra banchetei sau a scaunului.
,,Mersul desculț în vestiare sau dușuri este o modalitate ușoară de a contracta MRSA sau de a vă alege cu o infecție fungică. Prin purtarea încălțămintei puteți preveni acestea”. Echipamentul de la sală trebuie schimbat și spălat după fiecare antrenament. Un duș imediat după și haine curate sunt pași esențiali pentru a ține microbii la distanță. Și apropos, chiar dacă sunt terenuri fertile pentru germeni, sălile de sport vă pot ajuta să slăbiți. Într-o oră de antrenament la sală ardeți în medie 500-600 de calorii.

Citeste si: Exercitii pentru abdomenul plat, acasa sau la sala

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Close