Cum previn / tratezSanatate

Indicele de masa corporala

Indicele de masa corporala (IMC) sau in engleza Body mass index (prescurtat BMI) este o formula, definita de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) care ii ajuta pe medici sa-si faca o idee asupra greutatii tale in raport cu inaltimea. Dar IMC-ul poate fi calculat nu doar la cabinet, ci si acasa de catre tine. Daca nu stai bine la matematica sau nu ai chef de dezlegat formule, clubulgrasilor.ro iti calculeaza pe loc IMC-ul daca iti introduci datele aici.

Indicele de masa corporala se calculeaza in functie de valoarea inaltimii si a greutatii.

De ce e bine sa stii ce IMC ai?
Valoarea acestui indice iti arata daca ai o greutate corespunzatoare inaltimii tale astfel incat sa nu-ti fie afectata sanatatea. Formula a fost inventata intre anii 1830 si 1850 ce catre belgianul Adolphe Quetelet in timpul dezvoltarii “fizicii sociale”, dar ulterior s-a stabilit ca ea nu se aplica in cazul copiilor sau oamenilor cu varste peste 65 ani.

IMC sub 18,5 – Risc pentru sanatate: ridicat. Aceasta valoare indica riscuri pentru sanatatea ta, este mult prea mica pentru o sanatate optima.

IMC 18,5-24,9 – Risc pentru sanatate: minim/scazut

IMC 25-29,9 – Risc pentru sanatate: scazut/moderat

IMC 30-34,9 – Risc pentru sanatate: moderat/ridicat Acesta e un semn de avertisment: schimba-ti dieta acum!

IMC peste 35 – Risc pentru sanatate: ridicat Greutatea iti afecteaza in mod radical sanatatea. Scapa de surplusul de greutatate.

Calculeaza-ti indicele de masa corporala

 

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close
Close