DistractieUnde ma distrez

Dineu cu prosti sau Cina cu prieteni…

UPDATE: Piesa Cina cu prieteni de Donald Margulies se joaca in Bucuresti la ARCUB pe 5 februarie 2014, ora 19.00.

UPDATE: Daca nu ai reusit sa mergi la Cina cu prieteni, spectacolul se joaca vineri, 22 februarie, 2013, ora 19.00, la sala ArCuB din Bucuresti. Biletele pot fi achizitionate atat direct de la Casa de Bilete ArCuB cat si online pe bilete.arcub.ro pretul fiind acelasi de anul trecut. Chiar daca intre timp actorul Serban Ionescu s-a stins din viata, “Dineu cu prosti” inca se mai joaca la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti. Pe 26 februarie, 2013, ora 20:00 il puteti vedea pe Ion Caramitru, in rolul lui Pierre. Pretul biletelor :70 lei; 60 lei; 50 lei; 20 lei (balcon).

Daca nu ai mai fost de multa vreme la teatru, nu astepta sa se inchida stagiunea, invita-ti prietenii la dineu sau la cina, unde va vor servi actorii.

Din spectacolul "Cina cu prieteni"
Din spectacolul “Cina cu prieteni”

Daca vei alege ArCuB, atunci pe 13 mai, de la ora 19.00 Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti iti ofera spectacolul “Cina cu prieteni” de Donald Margulies, in regia lui Claudiu Goga. Actorii Vlad Zamfirescu si Cerasela Iosifescu interpreteaza rolul lui Gabe si Karen, care timp de 12 ani au petrecut vacantele, week-end-urile impreuna cu Tom si Beth, roluri jucate de Marius Cordos si Nadiana Salagean. Cele doua cupluri s-au invitat reciproc la nenumarate cine, si-au crescut copii impreuna, si-au impartasit experientele de viata ca niste adevarati prieteni, asteptandu-se ”sa se ingrase si sa imbatraneasca impreuna”. Spectacolul de la ArCuB, regizat de Claudiu Goga este o premiera in Romania, asa ca prietenii tai nu vor fi invitati la o cina banala. In plus, nici pretul biletului nu este de neglijat 35.00 lei (Categoria I), 26.50 lei (Categoria II) si 15.90 lei (reducere la Categoria II – numai pentru elevi, studenti, pensionari pe baza prezentarii legitimatiei sau talonului de pensie). Biletele le poti cumpara de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batistei nr. 14) sau poti intra pe siteul www.arcub.ro pentru mai multe detalii.

 

O portie zdravana de ras si un act de caritate

Serban Ionescu si Horatiu Malaele in "Dineu cu prosti"
Serban Ionescu si Horatiu Malaele in “Dineu cu prosti”

Piesa “Dineu cu Prosti” semnata de Francis Veber ramane vesnic actuala. In primul rand prin calitatea scriiturii si, fara doar si poate, datorita transparentei actiunii, usor de adaptat in orice societate posibila. Personajul principal este un mare naiv, el face parte din familia personajelor etalon ce au fost intruchipate de mari artisti ai tuturor timpurilor. Este o tragi-comedie, deci vei rade in hohot, dar te vei si intrista de ironia situatiei. Replicile celor doi eroi – Pierre Brochant si Francois Pignon (interpretat de Horatiu Malaele) merita toti banii dati pe bilet. Puteti merge la Teatrul Tineretului (Palatul National al Copiilor), Bucuresti sa vedeti acest dineu, marti, 26 iunie si miercuri 27 iunie, orele 20:00. Daca vrei sa te duci luna asta, dineul se tine la Teatrul National pe 25 si 26 mai de la orele ora 20:00, pretul biletului variind intre 20 lei (balcon) si 60 lei. Dar daca vrei nu doar sa petreci cu prietenii, ci sa faci si un bine unui actor roman care a interpretat de nenumarate ori rolul lui Pierre Brochant, dar acum nu mai poate juca si are mare nevoie de ajutor, ia bilete la spectacolul din 26 mai, ora 11.00, la Sala Mare a Teatrului National. Toate incasarile provenite din vanzarea de bilete la “Dineu cu prosti” vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor necesare tratamentului actorului Serban Ionescu. Este o ocazie speciala sa faci o fapta buna si nu vei regreta, mai ales ca vei primi o portie zdravana de ras.

Ion Caramitru, Horatiu Malaele in Dineu cu prosti - foto: www.tnb.ro
Ion Caramitru, Horatiu Malaele in Dineu cu prosti – foto: www.tnb.ro

 

 

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vezi si ...

Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker