Ce citescEducatie

Detoxifierea ficatului in 9 zile

„Nutritia optima este medicina viitorului” ne spune Patrick Holford. Noi toti putem avea o sanatate infloritoare – iar pentru aceasta nu exista o metoda mai buna cu care sa incepem decat dieta de noua zile pentru detoxifierea ficatului. Dieta a fost descrisa cu lux de amanunte in cartea aparuta la editura Litera, Detoxifierea ficatului in 9 zile dupa metoda revolutionara Holford”. Prestigiosul nutritionist a colaborat la realizarea acestei lucrari cu Fiona McDonald Joyce, experta in arta culinara si in nutritie.

Ficatul – impact major asupra sanatatii

Se stie ca ficatul are peste 500 de functii, principalul sau rol fiind cel metabolic: toti nutrientii absorbiti in circulatia intestinala ajung prima data la ficat, aici au loc procese metabolice intense, apoi sunt transformati, stocati sau distribuiti spre alte organe. Ficatul este cel mai mare organ multifunctional, iar functionarea lui optima (sau defectuosa) are un impact major asupra sanatatii noastre. Ficatul descompune si elimina toxinele, elimina excesul de hormoni, echilibreaza zaharul din sange, produce bila si stocheaza substantele nutritive. Afectiunile alergice, inflamatorii sau metabolice au legatura cu ficatul sau produc disfunctii ale acestuia. Activitatea ficatului este continua, iar simptomele afectiunilor se fac simtite abia dupa o anumita perioada. De pilda, daca va simtiti obositi si lipsiti de putere, este posibil ca ficatul dumneavoastra sa aiba nevoie de detoxifiere. Holford chiar va propune un chestionar pe care sa-l completati ca sa aflati cum stati cu sanatatea ficatului vostru la modul cel mai concret.

9 zile pentru un ficat detoxifiat

Daca incercati o cura de slabire, pentru siguranta, corpul stocheaza toxinele in tesutul adipos (depozite de grasime). Cand pierdeti rapid din greutate, aceste toxine sunt eliberate in organism, iar ficatul trebuie sa se ocupe de ele. In acest proces, ficatul este factorul esential al detoxifierii si tocmai din aceasta cauza trebuie sa-l sprijinim si sa-i usuram activitatea. Cum putem face acest lucru? Simplu! Oferindu-i substantele nutritive de care are nevoie si, avand grija sa nu-i dam mai multe de facut. Iata de ce dieta de noua zile propusa de doctorul Holford are o multime de beneficii. Daca veti urma cu atentie pasii dietei pentru detoxifierea ficatului, va veti bucura de: energie si vitalitate sporite, ten mai luminos, disparitia neplacerilor digestive, tranzit intestinal regulat, respiratie proaspata, sinusuri desfundate, infectii mai putine. Mai mult, veti descoperi multe retete atragatoare, interesante, bazate pe nutrienti care pot deveni alimente de baza chiar si dupa cele noua zile de dieta, facand astfel ca metoda de detoxifiere a ficatului propusa de Patrick Holford sa fie o experienta nu numai utila, ci si foarte placuta. Aceasta dieta nu ajuta doar ficatul, ci si restul organismului, inclusiv creierul. Sunt explicate pe indelete cele cinci obiceiuri proaste la care trebuie sa renuntati (graul, laptele, cofeina, alcoolul, grasimile saturate) inlocuindu-le cu alte cinci obiceiuri bune pentru o detoxifiere autentica si eficienta. Urmati dieta de noua zile propusa, cu mese usoare, dar gustoase. De altfel, Holford ne spune exact ce trebuie sa facem, ne face chiar si lista de cumparaturi! Dar nu se opreste aici, ci ne recomanda cateva meniuri si retetele zilnice pentru a urma detoxifierea pas cu pas si pentru a o adapta oricaror exigente. Felurile de mancare contin superalimente, antioxidanti si apa pentru a va atinge obiectivele zilnice; evident, meniul este lipsit de alimentele trecute la categoria „obiceiuri proaste”.Detoxifierea ficatului in 9 zile

Perseverenta va impinge inainte

Acest vechi proverb chinezesc va poate da imboldul de a-i darui ficatului o viata mai buna. Regimul de viata al omului modern suprasolicita organismul, iar hrana aleasa nu este tocmai ceea ce-i trebuie cu adevarat. Metoda Holford pentru detoxifiere ofera o solutie practica, eficienta si usor de aplicat, pornind de la cele mai recente descoperiri în domeniul medicinei. Garantat, dupa aceste noua zile de dieta veti pierde in greutate, veti avea un ten mai luminos si o minte mai limpede.

Patrick Holford da cateva sfaturi si cum sa folosim detoxifierea ficatului in viata de zi cu zi. Ar fi bine care dupa cele 9 zile cat ati tinut dieta, bunele obiceiuri dobandite sa va intre in obisnuinta. Pentru acesta, sfatul nutritionistului este sa urmati regula 80/20. Aceasta inseamna ca ar trebui sa respectati in continuare principiile detoxifieriii in proportie de 80% din timp si sa fiti mai putin strict cu dieta in proportie de 20%. Cu siguranta, urmand acest principiu, starea sanatatii voastra se va ameliora simtitor. Rezultatele sunt garantate!

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close
Close