Control greutate

Cantar, metru de croitorie si taliometru sunt instrumentele pe care ar trebui sa le aiba fiecare dintre noi acasa. Cu ajutorul lor poti stii ce greutate ai, ce talie si ce inaltime ai. Si nu te sfatuiesc sa te opresti aici. Poti sa faci mai mult decat atat: sa detii controlul greutatii tale prin simple calcule.

Nici macar nu trebuie sa-ti pui mintea la contributie sa faca socoteli, calculatorul te ajuta. Important este sa introduci masuratorile cerute si clubulgrasilor.ro iti va calcula greutatea ideala, indicele de masa corporala si riscul grasimii abdominale.

Cantar clasic sau electronic

Cantarul este un instrument pentru determinarea masei unui corp constand dintr-o parghie cu brate egale si doua talere, care echilibreaza cu greutati etalonate. Cantarul corporal sau de persoane, cu greutati, electronic, simplu sau sofisticat face acelasi lucru cantareste greutatea corpului uman cu tot cu sistemul osos, muscular, organele interne si tesutul grasos depozitat. Indiferent ca e vorba de copil sau de adult, cantarirea se face de obicei dimineata pe nemancate si dezbracat sau imbracat sumar. E bine, daca iti tii un jurnal cu greutatea actuala, sa te masori pe acelasi cantar pentru a evita erorile.
Stii deja ca tesutul grasos variaza sub influenta unor conditii trecatoare, motiv pentru care greutatea este si ramane un indicator labil comparativ cu inaltimea. In cazul bebelusilor, a copiilor cu o greutate sub 10 kg se foloseste cantarul de sugari.

Taliometru, nu tocul usii

Inaltimea corpului reprezinta distanta intre vertex si planta picioarelor, sau suma lungimilor capului, gatului, trunchiului si membrelor inferioare. Acest indicator este cel mai fidel si stabil indicator de determinare al starii de dezvoltare. Se efectueaza cu ajutorul antropometrului metalic sau a taliometrului. El este confectionat din 4 segmente de cate 50 cm teava metalica care se ansambleaza sub forma unei tije cu lungimea de 2 metri gradata in centimetru si milimetri. Masurarea inaltimii la tocul usii nu este una exacta. Atunci cand vrei sa-ti masori inaltimea trebuie sa iei o pozitie dreapta, cu capul drept, mainile pe langa corp, sa fii descaltat si sumar imbracat. In cazul copiilor sub 3 ani, inaltimea se masoara cu pediometrul, un aparat special construit pentru cei mici.

Metrul de croitorie

Daca nu le ai cu croitoria nu inseamna ca nu-ti foloseste un metru de croitorie sau centimentru, cum i se mai spune. Este o panglica facuta din diferite materiale, impartita in diviziuni zecimale si folosita la masurat (in croitorie, in lemnarie etc.). Nu trebuie sa-ti masori sanii, talia sau muschii bratelor in fiecare zi. Dar e bine sa-l ai in casa, mai ales ca devine rara avis in magazine, si sa-ti masori circumferinta abdominala. E suficient sa-ti treci un centimetru peste burta ca sa afli daca prezinti risc cardiovascular si ai obezitate abdominala.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker