MancareUnde mananc

Cea mai mare salata din lume in Romania

Cea mai mare salata din lume are 19.05 tone si a fost pregatita de romani. Peste 1.100 de voluntari, dintre care jumatate elevi ai Colegiului Economic Viilor din Bucuresti, au stabilit un nou record mondial la categoria Cea mai mare salata din lume, intrand astfel in Guinness World Records.

Actiunea s-a petrecut duminica, 23 septembrie 2012 la Complexul Expozitional EXPOROM, din Pantelimon, iar Clubul Grasilor a mediatizat evenimentul in site, fiind partener media. Voluntarii au lucrat timp de 7 ore la prepararea salatei, avand la dispozitie 23 de tone de ingrediente (rosii, castraveti, salata iceberg, ardei gras, morcovi, ceapa, masline, ulei de masline si sare).
Reprezentantul Guinness World Records, Seyda Subasi Gemici, a dat startul la ora 10.00, in prezenta ministrului Agriculturii, Daniel Constantin si a altor personalitati.

Ingrediente romanesti

De altfel, cel care a taiat primele legume a fost chiar ministrul Agriculturii, urmat de vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov, Mihai Barbu, proprietarul companiei Salve Club, Peter Krištofovic, directorul economic Kaufland Romania, Patricia Dragan, directorul general Exporom, Bogdan Almasi, respectiv celebrul bucatar Gheorg. In timp ce tonele de legume umpleau vasul urias de 17.92 metri lungime, 2.94 metri latime si 53 cm adancime, in standurile amenajate in pavilionul Exporom se desfasurau activitati cu tematica de sanatate si nutritie. Cu exceptia salatei iceberg, a maslinelor si a uleiului de masline, toate ingredientele au fost de provenienta romaneasca. Imediat dupa deschidere, ministrul Daniel Constantin a declarat ca va discuta cu reprezentantii lanturilor de supermarketuri pentru a-i determina sa amenajeze spatii speciale destinate comercializarii legumelor romanesti.

Bunica de 80 ani, exemplu de rezistenta si harnicie

O mana de ajutor la pregatirea salatei au dat familia lui Mugur Mihaescu, vedeta trupei Vacanta Mare, turisti din SUA, Slovacia, Serbia si Bulgaria, dar si o bunica de 80 de ani, venita alaturi de nepotul ei. Doamna in etate a fost un adevarat exemplu de harnicie si rezistenta, ramanand pana la anuntul oficial. Dupa ce reprezentantul Guinness a anuntat adjudecarea recordului, salata a fost impartita celor prezenti, dar si distribuita oamenilor nevoiasi. Resturile de legume au fost donate unei ferme de animale din Pantelimon. Salata romaneasca a avut cu aproape 6 tone mai mult decat cea a grecilor, care intrase in Cartea Recordurilor in 2010, de Grecia.

Imagini, dar si o prezentare video a evenimentului de doborare a recordului mondial este disponibila aici.

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Vezi si ...

Close
Close