Ce citescEducatie

400 de retete culinare pentru copilul tau 0 – 3 ani

Nu stii ce sa-i dai bebelusului tau sa pape ca sa creasca mare si sanatos? Iata o carte care cu siguranta te va ajuta: 400 de retete culinare pentru copilul tau 0 – 3 ani, de dr. Laurentiu Cernaianu.

Cartea, aparuta la Editura All, se doreste a fi un ghid util si complex cu privire la alimentatia copilului cu varsta intre 0-3 ani. Informatia se dovedeste a fi utila nu numai in familie, ci si in colectivitati (crese, sectii de pediatrie etc.). Gasim in cuprinsul cartii si notiuni de gastronomie, deosebit de utile in prevenirea si corectarea unor greseli de nutritie.

Chiar daca unele din retetele de preparate culinare nu sunt inedite, ele sunt un rezultat al eforturilor multor medici si dieteticieni care s-au ocupat de problemele specifice alimentatiei copiilor. Si au facut-o nu oricum, ci cu pasiune si competenta, ne marturiseste autorul.

In carte sunt peste 400 de reţete de preparare a alimentelor, fiecare preparat avand calculata valoarea sa calorica. Dar si 700 de meniuri zilnice proprii fiecarei grupe de varsta, urmarindu-se asigurarea unei varietati cat mai largi, atat in ceea ce priveste componentele, cat si modul de preparare. Retetele si meniurile sunt prezentate succint si sistematizat, si vin la pachet cu recomandari accesibile si celor care nu au pregatire de specialitate.

Un copil alimentat corect inseamna mai tarziu un adult sanatos. Iar unele rapoarte despre starea de sanatate a romanilor sunt alarmante. De aceea, salutam demersul Editurii All de a ne ajuta sa ne crestem copiii mari si sanatosi, printr-o intreaga serie de lucrari care se axeaza pe alimentatia sanatoasa si corecta a copilului (pe grupe de varsta) scrise de Laurentiu Cernaianu, un medic pediatru cu mare experienta profesionala.

Daca nu mai ai loc in biblioteca, nicio problema. Exista si varianta electronica a cartii, asa ca o poti citi pe tableta sau orice dispozitiv compatibil. In plus, mai faci si economie de banuti, varianta electronica fiind mai ieftina.

Etichete

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Close